Aquesta és una història que va passar l’any 2005 després del tsunami de les costes de Kenya i que ens demostra que no hi ha diferències insalvables quan es tracta de fer el bé als altres. Els protagonistes són un hipopòtam nadó, anomenat Owen, i una tortuga centenària anomenada Mzee.
Tot va anar de la següent manera:
Un hipopòtam nadó que va sobreviure a les onades del tsunami, fou rescatat en mal estat de salut i deshidratat, portant-lo a la Reserva Natural de Mombasa.
Allí, amb una gran sorpresa per a tothom, fou “adoptat” per una tortuga centenària de color gris fosc similar al dels hipopòtams adults, i establiren un vincle tan fort que van esdevenir inseparables.
Nedaven, menjaven i dormien junts. L’hipopòtam seguia la tortuga a tot arreu com ho hauria fet amb sa mare biològica, i aquesta li llepava la cara i el protegia quan algú s’apropava a ell.
Encara que finalment els van separar, la tortuga va desenvolupar un gran paper en la vida inicial de l’hipopòtam.
Si això passa de manera gairebé anti-natura en espècies totalment diferents, què no podríem fer junts els éssers humans si fóssim capaços de salvar petites diferències de pell, nivell social, política o religió? Com canviaria el món si ens uníssim en projectes comuns!
(Resum d’una informació de BBCMundo.com del 6-1-2005).