GREENPEACE

Greenpeace és una organització ecologista i pacifista internacional, econòmicament i políticament independent, que no accepta donacions ni pressions de governs, partits polítics o empreses.

Diuen que el seu objectiu és protegir i defensar el medi ambient i la pau, intervenint en diferents punts del planeta en què es cometen atemptats contra la naturalesa. Greenpeace duu a terme campanyes per aturar el canvi climàtic, protegir la biodiversitat, acabar amb l’ús de l’energia nuclear i de les armes i fomentar la pau.

Treballa amb el convenciment que la pressió pública, l’acció directa no violenta i el lobby polític produeixen els canvis necessaris per a un medi ambient millor.

Està present a 40 països de tot el món. Per a mantenir la seva independència, Greenpeace no accepta donacions de governs ni empreses, sinó que confia en les aportacions voluntàries de socis i simpatitzants.

Existeix per a denunciar criminals mediambientals i desafiar els governs i les empreses quan fallen en l’acompliment del seu mandat de salvaguardar el nostre entorn i el nostre futur.

Per acomplir la seva missió no tenen aliats ni adversaris permanents. Promouen el debat obert i informat sobre les opcions mediambientals de la societat. Utilitzen la investigació, el lobby i la diplomàcia pacífica per a perseguir els seus objectius, així com les confrontacions no violentes per a incrementar el nivell i la qualitat del debat públic.

No obstant això, com que són bastant agosarats i duen a terme algunes de les seves accions amb molta contundència, en moltes ocasions han estat víctimes de la violència privada o governamental, arribant inclús a ser empresonats alguns dels seus membres.

La seva flota de vaixells és un actiu únic en la batalla per salvar i protegir la Terra. Els seus vaixells s’utilitzen al davant de les campanyes de Greenpeace i sovint naveguen amb ells a àrees remotes per a testimoniar i prendre mesures contra la destrucció mediambiental.

Des dels seus inicis l’ànima i motor d’aquesta organització han estat les persones que, amb voluntat i convicció, han decidit actuar per a protegir el planeta. Els voluntaris de Greenpeace estan compromesos amb els seus principis d’independència i pacifisme i aporten el seu temps i habilitats per a col·laborar en les campanyes d’aquesta organització.

Greenpeace compta amb uns 100.000 socis a Espanya (18.000 a Barcelona) i més de 2,5 milions a escala mundial, i anima a què molts més s’involucrin cada dia i els ajudin a desenvolupar les seves activitats i campanyes. A Espanya també compta amb 400 voluntaris activistes.

Els socis i sòcies de Greenpeace comparteixen un sentiment de preocupació per les constants amenaces del medi ambient i per la multitud de conflictes que posen en perill la pau.

Com a petita mostra d’alguns dels èxits aconseguits per Greenpeace, anomeno els següents:

Setembre 2011. H&M, Adidas, Nike i Puma es comprometen a eliminar l’abocament de substàncies perilloses al llarg de tota la seva cadena de subministres i de tot el cicle de vida dels seus productes per l’any 2020.

Desembre 2010. El govern de Finlàndia exclou de la tala industrial 80.000 hectàrees d’ecosistemes forestals primaris a Lapònia, territori utilitzat pels pastors de rens del poble Sami. Culmina així una campanya de més de 8 anys per aturar la conversió d’aquests boscos en productes paperers.

Setembre 2010. Lliurament a John Dalli, comissari de Sanitat i Política de Consumidors de la Comissió Europea a Brussel·les, de més d’un milió de signatures a favor de la moratòria contra els cultius transgènics, recollides per Avaaz i Greenpeace.

Juliol 2010. Després de 10 anys de campanya, el Parlament Europeu aprova la llei que prohibeix el comerç de productes forestals procedents de tales il·legals i estableix requisits als importadors per avaluar el risc de comerciar amb fusta il·legal.

Maig 2010. Nestlé es compromet a deixar de comprar oli de palma a proveïdors que destrueixen les selves tropicals d’Indonèsia.

A escala estatal, entre altres resultats, s’ha aconseguit la prohibició d’abocar de residus al mar; les “cortines de la mort” van deixar de ser emblema de la flota espanyola; les espesses i grogoses espumes escopides per les fàbriques de paper a les nostres costes i rius són història; va fer tancar la central nuclear de Zorita…

L’estiu del 2014, Greenpeace ha suprimit de cop la delegació catalana, i totes les altres de l’estat espanyol,  a causa d’un ERO que afecta un 12% de la plantilla de tot l’estat. La crisi econòmica ha fet que no es compleixin les previsions de nous socis, baixin les seves quotes mitjanes i augmentin les baixes. Per tant, actualment les úniques dades que puc oferir amb seguretat per a contactar-hi són les de la central de Madrid.

Per a contactar amb l’ONG:

Greenpeace España tel. 914 441 400

informacion@greenpeace.es

https://es.greenpeace.org/ca/

(Informació treta de la web de Greenpeace i altres).

 

 

(HI HA UN VÍDEO INSTITUCIONAL DE GREENPEACE AL TEMA 03.12.)

 

portadas 90X120

2.1.7. (1)

2.1.7. (3)

Jaguares de Greenpeace bloquean tres topadoras en la finca "Las

ACCION GREENPEACE C.N.VANDELLOS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.