ELS BENEFACTORS D’ANIMALS

Malgrat el proper escrit “Imatges de maltractament d’animals” i les esgarrifoses fotos que l’acompanyen, hi ha moltíssimes persones a les quals els agraden els animals i es porten bé amb ells. No sols això, sinó que n’hi ha moltes que dediquen part del seu temps a millorar les condicions i benestar dels animals. Fins i tot n’hi ha que, arribat el cas, no han dubtat gens en posar en perill la seva vida per poder salvar un animal que es trobava en una situació extrema, com ho demostren les següents informacions i algunes fotos del final d’aquest escrit.

Keigo Sakamoto i Naoto Matsumura, dos homes exemplars.

Segons la Sandra Monteverde Ghuisolfi, aquests dos homes van decidir per separat viure a la zona de Fukushima (Japó) amb l’únic objectiu de tenir cura dels animals que van quedar abandonats després del terratrèmol, el tsunami i la fuita de radiació que va horroritzar tot el món l’11 de març del 2011.

Keigo Sakamoto viu a Naraha, a uns 20 km al sud de Fukushima. Quan les autoritats van tancar els accessos a la zona, a causa de l’altíssim nivell de radiació, ell es va quedar allí per a cuidar els animals, que sense la seva ajuda haurien mort irremissiblement. Van ser uns mesos molt durs, en els quals va haver de sobreviure com va poder, però ho va aconseguir i es va guanyar el dret a romandre allí amb els seus animals.

Avui en dia és conegut mundialment i el govern l’ajuda perquè pugui donar menjar als més de 500 animals que té, entre gossos, gats, aus i bestiar.

 

3.1.11.1.

 

Naoto Matsumura viu a Tomioka, molt a prop de la central nuclear de Fukushima. Ell també va decidir canviar de vida i dedicar-se a tenir cura de les mascotes abandonades després del desastre nuclear.

Dia rere dia recorre l’entorn de Tomioka per alimentar, cuidar i protegir els animals que va trobant pel camí, tasca que li porta de sis a vuit hores diàries. Té fins i tot un estruç que viu al patí d’una escola.

Ambdós benefactors no disposen d’electricitat, per la qual cosa fan anar panells solars, generadors i espelmes per a subsistir, il·luminar-se, refrigerar els aliments, cuinar i connectar-se a Internet.

Tots dos són conscients que les seves vides estan en perill de mort per la radiació, però es neguen a abandonar els animals.

 

3.1.11.2.

 

Segons l’Inma Alcaraz, la solidaritat envers els animals més desfavorits traspassa les fronteres, i una mostra d’això ho és el fet que set voluntaris procedents d’ Alemanya es van traslladar a Villena (Alacant), a principis del 2013, amb la finalitat de remodelar l’alberg d’animals de la població “Los huerfanillos”, que gestiona la Protectora d’Animals de la ciutat.

Durant 7 dies van treballar, junt amb quatre voluntaris de la Protectora, pavimentant el patí dels gats per així gaudir d’una major desinfecció, dividint aquest patí en quatre parts per a separar-los i evitar la propagació de malalties, renovant la tanca, etc.

Tots els diners emprats en la compra dels materials, uns 10.000 €, van ser donats per gent d’Alemanya que va respondre a la seva iniciativa, ja que allí estan molt sensibilitzats amb les condicions de vida que gaudeixen els animals en els albergs, on gairebé no s’abandonen mai les mascotes.

 

3.1.11.3.

 

ENLLAÇOS A ENTITATS BENEFACTORES D’ANIMALS:

https://www.addaong.org/ca/

faada.org/entitats

http://faada.org/ca

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.