EL TREBALL

El treball és l’activitat feta amb esforç per produir béns i que té com a objectiu la supervivència i el progrés, tant de l’individu que l’exerceix com de cada Estat o societat on es produeix. El treball pot ser manual o intel·lectual i el seu resultat es contraposa al que es rep com a regal no merescut. Forma part de l’Economia en satisfer necessitats de l’ésser humà i de la societat on habita, directament o indirectament. Habitualment, el treball comporta molèstia, fatiga i tal vegada penalitats i és objecte d’estudi en les ciències econòmiques, en les polítiques, en les socials i jurídiques, principalment.

Veure’n més a ca.wiquipèdia    https://ca.wikipedia.org/wiki/Treball_(economia)

El treball ens defineix. Som allò que fem. Individualment i a la societat. Ens qualifica i ens classifica. És creació i també condemna. Però és possible distingir entre allò que fem per guanyar-nos la vida i les activitats que aporten significació a la nostra existència?

Amb les intervencions dels filòsofs Santiago Alba Rico, Joan Vergés, la professora Joana Masó i l’escriptor Luis Magrinyà… Veure el vídeo de TV3   https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/ambfilosofia/el-treball/video/5675384/

A les portes de l’anomenada quarta revolució industrial, la intel·ligència artificial, la robòtica, la nanotecnologia, la impressió 3D, la genètica o la biotecnologia amenacen amb capgirar els mercats laborals de tot el món. A El dia de demà, ens preguntem com seran els treballadors del futur? Quines feines faran? Com seran les noves professions? Quins llocs de treball desapareixeran? Hi haurà feina per tothom l’any 2050? Veure el vídeo de TV3   https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-dia-de-dema/el-treball/video/5664488/

LOS VALORES ÉTICOS Y EL TRABAJO

Todo Trabajo que se realiza, ademas de servir para ganarse la vida, también tiene que tener una vocación de servicio. En este punto la ética es fundamental: no hay verdadera excelencia profesional en alguien carente de virtudes morales. Veure’n més a http://www.abc.com.py   https://www.abc.com.py/edicion-impresa/suplementos/escolar/los-valores-eticos-y-el-trabajo-1361062.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.