CONTES AMB MISSATGES DE VALORS

LA SOLIDARITAT... Nº 5 Recomanacions..._Página_23

 

Un conte és una narració escrita en prosa, generalment breu. Els contes poden ser tant de caràcter fictici com real i poden estar inspirats o no en anteriors escrits o llegendes, amb una trama protagonitzada per un grup reduït de personatges i amb un argument senzill, fàcil d’entendre.

És habitual que els contes tinguin un final impactant, ja que el seu objectiu és despertar una reacció emocional d’impacte en el lector. Els contes solen contenir lliçons de moralitat i, per tant, són educatius perquè mostren valors positius o negatius.

El conte tradicional ve de la tradició oral de cada cultura i acostuma a tenir elements meravellosos i a ensenyar una lliçó moral. El conte literari, en canvi, es distingeix d’altres formes narratives com la novel·la bàsicament per l’extensió.

El conte es transmetia antigament per via oral i escrita, però avui en dia s’hi han afegit altres modalitats com els audio-llibres i els vídeos.

Alguns dels contistes més importants són: Charles Dickens (Gran Bretanya), Germans Grimm (Alemanya), Hans Chistian Andersen (Dinamarca), Anton Chejou (Russia), Edgar Allan Poe (EE. UU.), Ray Bradbury (EE. UU.), Ernest Hemingway (EE. UU.), Guy de Maupassant (França), Julio Cortázar (Argentina), Jorge Luís Borges (Argentina), Horacio Quiroga (Uruguai), Gabriel García Márquez (Colòmbia), Juan Rulfo (Mèxic), etc.

Entre els espanyols Gustavo Adolfo Bécquer, Emilia Pardo Bazán, Miguel Delibes, Ana María Matute, Ignacio Aldecoa, Fernando Díaz-Plaja, etc. y entre els catalans Pere Calders, Maria Àngels Anglada, Quim Monzó, Sergi Pàmies, etc.

A Internet es poden trobar centenars de contes, tant en castellà com en català, per a infants i per adults, si es busquen adequadament.

A LA SECCIÓ 30 D’AQUEST BLOG, HI HA MOLTS I INTERESSANTS CONTES AMB VALORS:

https://lasolidaritatunbonremei.com/category/30-contes-amb-valors/30-02-la-guineu-i-el-corb-i-7-contes-mes/

https://lasolidaritatunbonremei.com/category/30-contes-amb-valors/30-03-el-llop-i-la-cigonya-i-7-contes-mes/

https://lasolidaritatunbonremei.com/category/30-contes-amb-valors/30-04-el-cop-de-totxo-i-7-contes-mes/

https://lasolidaritatunbonremei.com/category/30-contes-amb-valors/30-05-construir-ponts-en-lloc-de-tancs-i-7-contes-mes/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.