SI NO T’AGRADARIA VIURE UNA GUERRA…

 

 

06. Si no t’agradaria viure una guerra… per què deixes que els teus fills hi juguin?

En la pau, els fills enterren els pares; la guerra altera l’ordre de la natura i fa que els pares enterrin els seus fills. Heròdot

La guerra és una massacre entre persones que no es coneixen, per a profit de persones  que sí es coneixen però que no es massacren. Paul Valéry

La guerra és el sufragi dels països bàrbars. Carlos Martínez

 

INVERTIR LA TENDÈNCIA DE LA BALANÇA

A les nostres vides hi ha massa violència. El territori de l’humà està sent massa inhumà. Hi ha massa patiment derivat d’unes conductes lesives que, en el fons, en la seva gènesi tenen tot un sac de pors: la por al que és diferent, a altres formes de ser, de pensar, de viure; la por a altres procedències, a altres cultures, a altres llengües, a altres capacitats; la por a quedar diluït en el grup o que la pròpia idiosincràsia desaparegui.

Les conductes violentes, siguin en forma de bullying, mobbing, assetjaments i maltractaments de tota mena -sexual, moral, laboral, escolar- deriven, com ja hem exposat, de la necessitat de sentir-se poderós, de controlar i, per tant, de sotmetre altres persones per demostrar-se que un mateix val més, que és més guapo, més intel·ligent i millor. És aquí on resideix el germen de tot.

Si un mateix dubta sobre qui és, del seu propi valor, i té l’autoestima baixa, difícilment podrà relacionar-se amb equitat, generositat i tendresa amb els altres. Qui no té, no pot donar.

Així doncs, el repte que tenim no és menor: es tracta de sembrar llavors de valors perquè creixi una nova generació d’humans que estiguin bé amb ells mateixos i, per tant, que siguin capaços de ser generosos per ajudar a fer que uns altres també ho estiguin, perquè uns altres també creixin, progressin i despleguin les seves capacitats.

Es tracta d’apostar pel futur, invertint la tendència.

BONDAT EN ACCIÓ – Llibre de M. Mercè Conangla i Jaume Soler – Amat Editorial

 

Àudio de MORIR POR NADA   (Del blog lasolidaritatunbonremei.com Tema 50.04.145.)

https://lasolidaritatunbonremei.com/2021/01/23/50-04-145-morir-por-nada/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.