CRÒNICA DE LA CELEBRACIÓ DELS 25 ANYS DE LA FUNDACIÓ ECOLOGIA EMOCIONAL

Ja fa més d’un mes que vam poder compartir la Jornada dels 25 anys de la Fundació Ecologia Emocional, una jornada de celebració, de record de tot allò que hem viscut des del creixement personal i a la vegada de mirada al present i al futur, cap a la Bondat en acció.

En aquest moment som capaços de mirar enrere amb pau i serenor i, a la vegada, l’esperit i iniciativa creativa que tant caracteritza a la Fundació i, en particular, al Jaume Soler i a la Mercè Conangla, ens permet posar la mirada i l’amor en el projecte de Bondat en acció. Celebrar 25 anys no és poca cosa, com ens va dir el Xavier Guix.

Tenim més tendència a veure allò que va malament al món que no pas allò de bell, noble, valuós i bo que hi succeeix. I això cal canviar-ho. Volem donar visibilitat a les Bones Pràctiques que duem a terme ens va dir la Mercè Conangla.

Durant tota la jornada es va posar en pràctica la gratitud, la memòria del cor, es va practicar Bondat en acció, en forma de reconeixement a les persones que han  fet possible aquests 25 anys i a persones que son model de persona bondadosa, com el nostre company de l’Observatori de Barcelona i coeditor d’aquesta revista, l’Enric Segarra. Model de persona bondadosa pel que és i pel que fa, que és molt més del que diu.

El Doctor Francesc Torralba ens va compartir una visió de l’anatomia de la Bondat exquisida.  Ens va transmetre que la bondat no és sorollosa, és discreta. Que es regeix per l’autodonació, donar temps; per la compassió, la gratuïtat i el perdó.

El Xavier Riudor ens va obrir la mirada bondadosa cap a la política, ens va dir que si deixem de fer política algú altre la farà per nosaltres. Que ens cal treballar pel benestar i la convivència. Per una cultura de consens on les persones estiguin al centre. Ens va convidar a fer pedagogia.

(Resta del tema)

Els companys i les companyes de l’Observatorio de México ens van acompanyar també en aquesta jornada amb totes les seves aportacions al que és per a elles l’ESTAR a l’observatori. Us comparteixo algunes de les seves reflexions: poder obrir els nostres ulls i veure des d’on s’activa la bondat. Oportunitat d’obrir el cor i observar que la bondat està en les coses més petites. Viure la bondat i apropar cors. Adonar-me que la bondat comença en mi. Em permet contactar amb la bondat en la meva persona, la meva família, els meus éssers estimats, la societat i el món sencer. Posar atenció en els detalls que abans em passàvem per alt principalment a les organitzacions, on ara reconec la importància que la compassió i la tendresa tenen perquè puguin créixer en conjunt i, finalment, reflexió i aprenentatge, temps de interser, temps de intersom.

Gràcies també als companys i companyes de l’Observatori de Barcelona amb els que vam poder compartir espai i també a totes les companyes que, des de la distància, també van estar presents en l’espai de Bondat.

La Yolanda Yone finalment no va poder estar amb nosaltres en la Jornada dels 25 anys tot i que ens va compartir la seva felicitació a 25 anys, aquesta llavor que va creixent i els vincles que creem, i també el seu procés creatiu de la cançó Agua bendita y cósmica. Agraïment a totes les persones que l’han acompanyat, conegudes i desconegudes. Tots som un tot. Res és permanent, tot es transforma. Gratitud i Generositat. No us perdeu el fragment de cançó que ens canta la Yolanda Yone en el vídeo, cançó que pròximament veurà la llum.

Durant tota la jornada vam poder observar que la bondat és una fortalesa i no una debilitat, que la bondat en acció és transformadora, l’acció ens permet que no quedi tan sols en el pensament o en el desig.

Iolanda Gasques

Vídeo Yolanda Yone – Procés creatiu de la cançó Agua Bendita y Cósmica. Agraïment a totes les persones que l’han acompanyat.

https://www.youtube.com/watch?v=-TLXY_kBXfc&list=PLoahzuZfAwiTmVeSDUmz0eR7LJUGwh4dC&index=1

Vídeo fotos jornada 25 anys.

https://youtu.be/9Cm4GZ8amno

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.