TIPUS D’ACTIVITATS DE LES ONGs

Les ONGs més habituals es podrien classificar com a mínim en quatre grans grups, encara que n’hi ha d’altres que per les seves peculiaritats no es poden enquadrar en cap d’aquests grups:

  1. ONGs Socials: que treballen en els sectors més desfavorits i marginats de la nostra pròpia societat. Fan treballs d’assistència, integració, prevenció de la marginació, sensibilització de l’opinió pública, etc. en els col·lectius d’immigrants, refugiats, gitanos, discapacitats, drogodependents, malalts, ancians, sense sostre, etc. Són molt conegudes en el nostre entorn Càritas, Fundació Pare Manel, Arrels Fundació…
  1. ONGs de Drets Humans: que treballen en la denúncia de la violació dels drets humans i en la defensa d’aquests drets a tot el món. Fan campanyes de sensibilització de l’opinió pública, pressionen als governs, divulguen estudis i investigacions, etc. Són molt conegudes aquí Amnistia Internacional, S.O.S. Racisme, Justícia i Pau…
  1. ONGs Mediambientals: que treballen en la defensa del medi ambient. Fan accions per evitar l’extinció d’algunes espècies d’animals, així com l’estudi, conservació i defensa de la natura en general. Són molt conegudes internacionalment Greenpeace i WWF.
  1. ONGs pel Desenvolupament: que tenen com a objectiu impulsar polítiques i actuacions encaminades al benestar i desenvolupament social de col·lectius exclosos o empobrits, principalment als països del Sud. També tenen una gran participació en les catàstrofes que sovint es produeixen arreu del món. N’hi ha moltíssimes i, entre les més conegudes, s’hi troben Mans Unides, Oxfam Intermón, Metges Sense Fronteres…

Entre les ONGs que no entren ben bé en els grups anteriors, s’hi troben, per exemple, l’Associació Espanyola Contra el Càncer, els Bancs dels Aliments, la cooperativa de crèdit ètic Oikocrèdit Catalunya, Pallassos Sense Fronteres, etc., i altres que ho cobreixen gairebé tot com la Creu Roja

(Nota: a partir d’aquí no es pot garantir l’exactitud de les dades que s’aporten en la data de la seva lectura).

 

ON TROBAR DADES SOBRE ONGs:

coordinadora-ongd-lleida.cat: Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, amb agenda d’activitats.

lafede.cat: Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament.

ong.consumer.es: Amplíssima llista d’ONGs espanyoles en diversos ordres, inclús per pressupostos.

https://www.guiaongs.org/: Portal de les ONGs d’Espanya i Llatinoamèrica amb un llistat de més de 2.000 d’ONGs per temes.

coordinadoraongd.org: Coordinadora ONG para el Desarrollo España, de la que en son membres la major part d’ONGs pel desenvolupament. És important la seva qualificació de les ONGs.

https://www.fundacionlealtad.org: Institució per a fomentar la confiança de la societat espanyola en les ONG’s. Ofereix informació sobre més de 130 ONG’s que han sol·licitat voluntàriament ser analitzades.

https://www.hacesfalta.org: Fundación Hazloposible amb anuncis diversos de voluntariat, directori d’ONG’s, etc. També tenen:

voluntariadocorporativo.org, solucionesong.org,

 

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.