ESCENA LA LISTA DE SCHINDLER… I ALTRES PEL·LÍCULES!

41a. La lista de Schindler (1993 Steven Spielberg) (ESCENA)

Oskar Schindler (Liam Neeson), un empresari alemany de gran talent per a les relacions públiques, cerca guanyar-se la simpatia dels nazis de cara al seu benefici personal. Després de la invasió de Polònia pels alemanys el 1939, Schindler aconsegueix, gràcies a les seves relacions amb els alts jerarques nazis, la propietat d’una fàbrica de Cracòvia. Allí empra a centenars d’operaris jueus, l’explotació dels quals el fa prosperar ràpidament, gràcies sobretot al seu gerent Itzhak Stern (Ben Kingsley), també jueu. Però a mesura que la guerra avança, Schindler i Stern comencen a ser conscients que als jueus que contracten, els salven d’una mort gairebé segura en el temible camp de concentració de Plaszow, que lidera el comandant nazi Amon Goeth (Ralph Fiennes), un home cruel que gaudeix executant jueus. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

FONT DE TOTES LES SINOPSIS: https://www.filmaffinity.com/es

41b. * La lista de Schindler (Final) (1993 Steven Spielberg) (ESCENA)

42. Forrest Gump (1994 Robert Zemeckis) (ESCENA)

Forrest Gump (Tom Hanks) pateix des de petit un cert retard mental. Malgrat això, gràcies a la seva tenacitat i al seu bon cor serà protagonista d’esdeveniments crucials del seu país durant diverses dècades. Mentre passen per la seva vida multitud de coses, en la seva ment sempre està present la bella Jenny (Robin Wright), el seu gran amor des de la infància, que al costat de la seva mare serà la persona més important de la seva vida. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

43a. Pena de muerte (1995 Tim Robbins) (ESCENA)

Matthew Poncelet (Sean Penn), un home condemnat a la pena capital per l’assassinat de dos adolescents, reclama des de la presó l’ajuda de la germana Helen Prejean (Susan Sarandon). Durant la setmana anterior a l’execució, Helen intentarà que Matthew aconsegueixi l’absolució i la pau espiritual. No obstant això, a la germana Helen no sols li angoixa l’espantosa agonia del condemnat, sinó també el dolor de les famílies de les víctimes. “Pena de mort” és un al·legat contra la pena de mort, que es basa en una història real. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

43b. Pena de muerte (2) (1995 Tim Robbins) (ESCENA)

44. American Beauty (1999 San Mendes) (ESCENA)

Lester Burnham (Kevin Spacey), un quarantè en crisi, cansat del seu treball i de la seva dona Carolyn (Annette Bening), desperta de la seva letargia quan coneix a l’atractiva amiga (Mena Suvari) de la seva filla (Thora Birch), a la qual intentarà impressionar costi el que costi. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

45. * Billy Elliot (2000 Stephen Daldry) (ESCENA)

El 1984, durant una vaga de miners en el comtat de Durham, se succeeixen els enfrontaments entre piquets i policia. Entre els miners més exaltats estan Tony i el seu pare. Aquest s’ha obstinat que Billy, el seu fill petit, rebi classes de boxa. Però, encara que el noi té un bon joc de cames, manca per complet de pegada. Un dia, en el gimnàs, Billy observa la classe de ballet de la senyora Wilkinson, una dona de caràcter sever que l’anima a participar. A partir d’aquest moment, el Billy es dedicarà apassionadament a la dansa. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

46. Una mente maravillosa (2001 Ron Howard) (ESCENA)

Obsessionat amb la cerca d’una idea matemàtica original, el brillant estudiant John Forbes Nash (Russell Crowe) arriba a Princeton el 1947 per a realitzar els seus estudis de postgrau. És un noi estrany i solitari, al qual només comprèn el seu company d’habitació (Paul Bettany). Per fi, Nash esbossa una revolucionària teoria i aconsegueix una plaça de professor al MIT. Alicia Lardé (Jennifer Connelly), una de les seves alumnes, el deixa fascinat en mostrar-li que les lleis de l’amor estan per sobre de les matemàtiques. Gràcies a la seva prodigiosa habilitat per a desxifrar codis és reclutat per Parcher William (Ed Harris), del departament de Defensa, per a ajudar als Estats Units en la Guerra Freda contra la Unió Soviètica. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

47a. Los niños del coro (2004 Chistophe Barratier) (ESCENA)

El 1948 Clément Mathieu, professor de música desocupat, accepta un lloc com a professor vigilant en un internat de reeducació de menors. El sistema repressiu aplicat pel director commociona a Mathieu. Ensenyant-los música i cant coral a aquests nens tan difícils, Mathieu transformarà les seves vides quotidianes. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

47b. Los niños del coro (Final) (2004 Chistophe Barratier) (ESCENA)

48. Hotel Ruanda (2004 Terry George) (ESCENA)

1994, guerra civil de Ruanda. Els odis ancestrals entre els hutu (l’ètnia dominant) i els tutsi provoquen l’assassinat del president del país, disturbis als carrers i, finalment, una terrible matança dels tutsi. Paul, que és hutu, treballa com a gerent d’un hotel de luxe de Kigali i, quan comencen els disturbis, decideix que el millor refugi és precisament l’hotel. I cap allí organitza una fugida desesperada acompanyat no sols de la seva família, sinó també dels seus veïns tutsi. Basada en fets reals. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

49. * El curioso caso de Benjamin Button (2008 David Fincher) (DISCURS)

Un home (Brad Pitt) neix amb vuitanta anys i va rejovenint a mesura que passa el temps; és a dir, en lloc de complir anys els descompta. Aquesta és la història d’un home extraordinari, de la gent que va coneixent, dels seus amors i amistats, però sobretot de la seva relació amb Daisy (Cate Blanchett), la dona de la seva vida. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

50. El niño con el pijama a rayas (2008 Mark Herman) (ESCENA)

Berlín, 1942. Bruno (Ansa Butterfield) té vuit anys i desconeix el significat de la Solució Final i de l’Holocaust. No és conscient de les paoroses crueltats que el seu país, en plena guerra mundial, està infligint als pobles d’Europa. Tot el que sap és que el seu pare -recentment nomenat comandant d’un camp de concentració- ha ascendit d’escalafó, i que ha passat de viure en una confortable casa de Berlín a una zona aïllada. Tot canvia quan coneix a Shmuel, un nen jueu que viu una estranya existència paral·lela a l’altre costat del filat. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.