ESCENA ADIVINA QUIÉN VIENE A CENAR ESTA NOCHE… I ALTRES PEL·LÍCULES!

31a. Adivina quién viene a cenar esta noche (1967 Stanley Kramer) (ESCENA)

Una jove de família acomodada porta a casa, per a presentar-los-hi als seus pares, el seu nuvi, un metge negre amb el qual té la intenció de casar-se. Malgrat ser persones d’idees liberals, els seus pares se senten molt confosos, especialment el pare, que tem que un matrimoni interracial no porti més que problemes a la seva filla. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

FONT DE TOTES LES SINOPSIS: https://www.filmaffinity.com/es

31b. Adivina quién viene a cenar esta noche (2) (1967 Stanley Kramer) (ESCENA)

32. Perfume de mujer (1974 Dino Risi) (DISCURS)

A un jove cadet de l’Armada se li ha encomanat la tasca de servir d’acompanyant a un irascible capità cec durant un cap de setmana de viatge entre Torí i Nàpols. Del capità, un home bevedor i faldiller, el noi rebrà certes lliçons que no podrà oblidar. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

33a. Gandhi (Expulsió del tren) (1982 Richard Attenborough) (ESCENA)

Després de defensar els drets dels ciutadans negres a Sud-àfrica, Mahatma Gandhi, considerant que també els hindús són ciutadans de segona classe en la seva pròpia terra, els incita a revoltar-se contra l’Imperi Britànic mitjançant la doctrina de la no-violència i la desobediència civil, liderant el moviment que va portar l’Índia, fins llavors una colònia, a independitzar-se dels britànics en els anys 40. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

33b. * Gandhi (Inspiració) (1982 Richard Attenborough) (DISCURS)

33c. Gandhi (L’altra galta) (1982 Richard Attenborough) (ESCENA)

33d. Gandhi (No violència) (1982 Richard Attenborough) (ESCENA)

33e. Gandhi (Resistència pacífica) (1982 Richard Attenborough) (ESCENA)

34a. Los santos inocentes (1984 Mario Camus) (ESCENA)

Espanya franquista. Durant la dècada dels seixanta, una família de pagesos viu miserablement en un mas extremeny sota la fèrula del terratinent. La seva vida és renúncia, sacrifici i obediència. La seva destinació està marcada, tret que algun esdeveniment imprevist els permeti trencar les seves cadenes. Adaptació de la novel·la homònima de Miguel Delibes. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

34b. Los santos inocentes (Saben escriure) (1984 Mario Camus) (ESCENA)

35. El color púrpura (1985 Steven Spielberg) (ESCENA)

Principis del segle XX. Narra la història de Celie, una adolescent negra de catorze anys que està embarassada del seu propi pare, un home despòtic i cruel. A partir de llavors la seva vida estarà plena de dolor i humiliacions. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

36. Los intocables (1987 Brian De Palma) (ESCENA)

Chicago, anys 30. Època de la Llei Seca. L’idealista agent federal Eliot Ness (Kevin Costner) persegueix implacablement al gàngster Al Capone (Robert De Niro), amo absolut del crim organitzat a la ciutat. La falta de proves l’impedeix acusar-lo d’assassinat, extorsió i comerç il·legal d’alcohol, però Ness, amb l’ajuda d’un parell d’irreprotxables policies (Andy García i Charles Martin Smith) reclutats amb l’ajuda d’un astut agent (Sean Connery), intentarà trobar algun mitjà per a inculpar-lo per una altra classe de delictes. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

37. Ghost (1990 Jerry Zucker) (ESCENA)

Una parella d’enamorats veu truncada la seva felicitat quan ell és assassinat per un lladre. La necessitat de salvar la vida a la noia fa que ell romangui a la Terra en forma de fantasma i intenti advertir-la del perill que corre. El seu únic mitjà de comunicació és una eixelebrada vident. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

38. La ciudad de la alegría (1992 Roland Joffé) (ESCENA)

Drama basat en el best-seller homònim de Dominique Lapierre, sobre les miserables condicions en què viuen els desheretats a l’Índia. Un cirurgià nord-americà (Patrick Swayze), després de perdre a un pacient, s’enfonsa i decideix viatjar a l’Índia a la recerca de pau espiritual. A Calcuta, després de ser colpejat i robat, és ajudat per un granger (Om Puri) que el porta a una clínica de la “Ciutat de l’alegria”, una de les zones més pobres de la ciutat. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

39. Algunos hombres buenos (1992 Rod Reiner) (ESCENA)

El tinent Daniel Kaffee és un jove i prometedor advocat de la Marina que té una excel·lent reputació. Els seus superiors li confien la defensa de dos marines acusats d’assassinat. A primera vista, el cas no sembla complicat. Però quan hagi de veure-se-les amb el coronel Nathan R. Jessup, Comandant en Cap de la base de Guantánamo, sortiran a la llum noves pistes que faran que el cas adquireixi dimensions insospitades. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

40. En el nombre del padre (1993 Jim Sheridan) (ESCENA)

Belfast, anys 70. Gerry (Day-Lewis) és un disbauxat que no fa gens de profit, per a disgust del seu pare Giuseppe (Postlethwaite), un home tranquil i educat. Quan Gerry s’enfronta a l’IRA, el seu pare l’envia a Anglaterra. Una vegada allí, per capricis de l’atzar, és acusat de participar en un atemptat terrorista i condemnat a cadena perpètua amb “els quatre de Guildford”. També el seu pare és arrestat i empresonat. A la presó Gerry descobreix que l’aparent fragilitat del seu pare amaga en realitat una gran força interior. Amb l’ajuda d’una advocada lliurada a la causa (Thompson), Gerry es proposa demostrar la seva innocència, netejar el nom del seu pare i fer pública la veritat sobre un dels més lamentables errors legals de la història recent d’Irlanda. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.