ESCENA CADENA PERPETUA… I ALTRES PEL·LÍCULES!

11a. Cadena perpetua (1994 Frank Darabont) (ESCENA)

Acusat de l’assassinat de la seva dona, Andrew Dufresne (Tim Robbins), després de ser condemnat a cadena perpètua, és enviat a la presó de Shawshank. Amb el pas dels anys aconseguirà guanyar-se la confiança del director del centre i el respecte dels seus companys de presó, especialment de Red (Morgan Freeman), el cap de la màfia dels suborns. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

FONT DE TOTES LES SINOPSIS: https://www.filmaffinity.com/es

 11b. Cadena perpetua (Final) (1994 Frank Darabont) (ESCENA)

12. La vida es bella (1997 Roberto Benigni) (ESCENA)

El 1939, a punt d’esclatar la Segona Guerra Mundial (1939-1945), l’extravagant Guido arriba a Arezzo, a la Toscana, amb la intenció d’obrir una llibreria. Allí coneix a l’encantadora Daura i, a pesar que és la promesa del feixista Rodolfo, es casa amb ella i té un fill. En esclatar la guerra, els tres són internats en un camp d’extermini, on Guido farà l’impossible per a fer creure al seu fill que la terrible situació que estan patint és tan sols un joc. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

13. El show de Truman (1998 Peter Weir) (ESCENA)

Truman Burbank és un home corrent i una mica ingenu que ha viscut tota la seva vida en un d’aquests pobles on mai passa res. No obstant això, de sobte, uns estranys successos li fan sospitar que una cosa anormal està succeint. Tots els seus amics són actors, tota la seva ciutat és un plató, tota la seva vida està sent filmada i emesa com el reality més ambiciós de la història. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

14. * La lengua de las mariposas (1999 José Luís Cuerda) (DISCURS)

Situada al 1936, Don Gregorio ensenyarà a Moncho amb dedicació i paciència tota la seva saviesa en relació als coneixements, la literatura, la natura, i fins i tot les dones. Però el rerefons de l’amenaça política subsistirà sempre, especialment quan Don Gregorio és atacat per ser considerat un enemic del règim feixista. Així s’anirà obrint entre aquests dos amics una bretxa, portada per la força del context que els envolta. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

15a. Cadena de favores (2000 Mimi Leder) (DISCURS)

Un nen imagina un curiós sistema per a millorar el món; fer favors desinteressadament. Per a sorpresa de tots, la generosa proposta causa furor entre la gent. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

15b. Cadena de favores (Final) (2000 Mimi Leder) (ESCENA)

16. * La sonrisa de Mona Lisa (2003 Mike Newell) (DISCURS)

El 1953, Katherine Watson (Julia Roberts) es trasllada des de Califòrnia al campus de la prestigiosa i estricta universitat de Wellesley a Nova Anglaterra per a ensenyar història de l’art. En plena postguerra, Watson espera que les seves estudiants, les millors i les més brillants del país, aprofitin les oportunitats que se’ls presenten per a emancipar-se. No obstant això, poc després de la seva arribada, descobreix que la prestigiosa institució està ancorada en la tradició i el conformisme. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

17a. En busca de la felicidad (Persegueix el teu somni) (2006 Gabriele Muccino) (DISCURS)

Chris Gardner (Will Smith) és un venedor brillant i amb talent, però el seu sou no li permet cobrir les seves necessitats més bàsiques. Tant és així que acaben fent-lo marxar, junt amb el seu fill de cinc anys (Jaden Smith), del seu pis de San Francisco, i tots dos no tenen cap lloc on anar. Quan Gardner aconsegueix fer unes pràctiques en una prestigiosa corredoria de borsa, els dos protagonistes hauran d’afrontar moltes adversitats per a fer realitat el seu somni d’una vida millor. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

17b. En busca de la felicidad (Amagats) (2006 Gabriele Muccino) (ESCENA)

17c. En busca de la felicidad (Final) (2006 Gabriele Muccino) (ESCENA)

18. * Invictus (2009 Clint Eastwood) (DISCURS)

Adaptació d’un llibre de John Carlin (Playing the enemy). El 1990, després de ser posat en llibertat, Nelson Mandela (Morgan Freeman) arriba a la presidència del seu país i decreta l’abolició de l’Apartheid. El seu objectiu era dur a terme una política de reconciliació entre la majoria negra i la minoria blanca. El 1995, la celebració a Sud-àfrica de la Copa Mundial de Rugbi va ser l’instrument utilitzat pel líder negre per a construir la unitat nacional. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

19. Up in the air (2009 Jason Reitman) (ESCENA)

A Ryan Bingham (George Clooney) el contracten les empreses per a reduir personal, perquè és un expert en acomiadar gent. Des de fa temps, Ryan viu despreocupadament viatjant per tot el país. Pot portar tot el que necessita en una maleta amb rodes i és un membre acaronat de tots els programes de fidelització de viatgers que existeixen. No obstant això, Ryan no té res autèntic al que aferrar-se. Quan se sent atret per una atractiva companya de viatge (Vera Farmiga), una altra viatgera recalcitrant, el cap de Ryan (Jason Bateman), animat per una jove experta en eficiència (Anna Kendrick), amenaça de lligar-lo a un despatx. Enfrontat a la perspectiva de ser destinat a un lloc fix, Ryan comença a meditar sobre el que significaria tenir una llar de debò. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

20. * Up (2009 Pete Docter, Bob Peterson) (ESCENA)

Carl Fredricksen és un vidu venedor de globus de 78 anys que, finalment, aconsegueix dur a terme el somni de la seva vida: enganxar milers de globus a la seva casa i sortir volant rumb a Amèrica del Sud. Però ja estant a l’aire i sense possibilitat de retornar, Carl descobreix que viatja acompanyat de Russell, un explorador que té vuit anys i un optimisme a prova de bomba. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.