DISCURS EL GRAN DICTADOR… I ALTRES PEL·LÍCULES!

01. * El gran dictador (1940 Charles Chaplin) (DISCURS)

Un humil barber jueu que va combatre amb l’exèrcit de Tomània a la Primera Guerra Mundial torna a  casa seva anys després de la fi del conflicte. Amnèsic a causa d’un accident d’avió, no recorda pràcticament res de la seva vida passada, i no coneix la situació política actual del país: Adenoid Hynkel, un dictador feixista i racista, ha arribat al poder i ha iniciat la persecució del poble jueu, a qui considera responsable de la situació de crisi que viu el país. Paral·lelament, Hynkel i els seus col·laboradors han començat a preparar una ofensiva militar destinada a la conquesta de tot el món. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

FONT DE TOTES LES SINOPSIS: https://www.filmaffinity.com/es

02. * Las uvas de la ira (1940 John Ford) (ESCENA)

Tom Joad (Henry Fonda) torna a la seva llar després de complir condemna a la presó, però la il·lusió de tornar a veure els seus es transforma en frustració en veure com els expulsen de les seves terres. Per a escapar a la fam i a la pobresa, la família no té més remei que emprendre un llarguíssim viatge ple de penúries amb l’esperança de trobar una oportunitat a Califòrnia, la terra promesa. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

03. Casablanca (1942 Michael Curtiz) (ESCENA)

Anys 40. A conseqüència de la Segona Guerra Mundial, Casablanca era una ciutat a la qual arribaven fugint del nazisme gent de tot arreu: arribar era fàcil, però sortir era gairebé impossible, especialment si el nom del fugitiu figurava en les llistes de la Gestapo, que pressionava a les autoritats franceses les ordres del corrupte inspector Renault. En aquest cas, l’objectiu de la policia secreta alemanya és el líder txec i heroi de la resistència Victor Laszlo, l’única esperança de la qual és Rick Blaine, propietari del Rick’s Cafè i antic amant de la seva dona, Ilsa Lund. Rick i Ilsa s’havien conegut a París, però l’entrada de les tropes alemanyes a la capital francesa els va separar. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

04. * Esta tierra es mía (1943 Jean Renoir) (DISCURS)

Albert Lory (Charles Laughton) és un professor d’escola en una ciutat d’un país indeterminat ocupat per l’exèrcit nazi durant la II Guerra Mundial. Enamorat de la seva companya de treball i veïna, la també professora Louise Martin (Maureen O’Hara), l’Albert se sent frustrat en ser incapaç de declarar-se pel seu caràcter acovardit. Aquesta covardia és també motiu de burla dels seus propis alumnes. A sobre, Louise manté una relació amb un home anomenat George Lambert (George Sanders). Quan una sèrie d’esdeveniments provoquen que l’Albert sigui detingut pels soldats alemanys, el comandant alemany, Major Erich von Keller (Walter Slezak), li proposarà un acord. Però el caràcter de l’Albert podria haver canviat a causa dels últims esdeveniments i sembla que fins i tot podria demostrar una sorprenent valentia enfront de l’enemic invasor. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

05. * Qué bello es vivir (1946 Frank Capra) (ESCENA)

George Bailey (James Stewart) és un honrat i modest ciutadà que dirigeix i manté com pot un petit banc familiar, malgrat els intents d’un poderós banquer per arruïnar-lo. La Nit de Nadal de 1945, aclaparat per la sobtada desaparició d’una important suma de diners, que suposaria no sols la fallida del seu banc, sinó també un gran escàndol, decideix suïcidar-se, però quan està a punt de fer-ho passa una cosa extraordinària. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

06. El séptimo sello (1957 Ingmar Bergman) (ESCENA)

Suècia, mitjans del segle XIV. La Pesta Negra assola Europa. Després de deu anys d’inútils combats en les Croades, el cavaller suec Antonius Blovk i el seu lleial escuder tornen de Terra Santa. Blovk és un home turmentat i ple de dubtes. Pel camí es troba amb la Mort que el reclama. Llavors ell li proposa jugar una partida d’escacs, amb l’esperança d’obtenir d’ella respostes a les grans qüestions de la vida: la mort i l’existència de Déu. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

07. * Matar a un ruiseñor (1962 Robert Mulligan) (DISCURS)

Adaptació de la novel·la homònima de Harper Lee. En l’època de la Gran Depressió, en una població meridional, Atticus Finch (Gregory Peck) és un advocat que defensa a un home negre acusat d’haver violat una dona blanca. Encara que la innocència de l’home resulta evident, el veredicte del jurat és tan previsible que cap advocat acceptaria el cas, excepte Atticus Finch, el ciutadà més respectable de la ciutat. La seva compassiva i valent defensa d’un innocent li guanya enemistats, però li atorga el respecte i l’admiració dels seus dos fills, orfes de mare. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

08. Network, un mundo implacable (1976 Sidney Lumet) (DISCURS)

Una anàlisi sobre el poder de la televisió, que retrata un món competitiu on l’èxit i els rècords d’audiència imposen la seva dictadura. Howard Beale, veterà presentador d’un informatiu, és acomiadat quan baixa el nivell d’audiència del seu popular programa. No obstant això, abans d’abandonar la cadena, en una reacció inesperada, i davant la sorpresa de tots, anuncia que abans d’anar-sen se suïcidarà davant les càmeres, tirant-se un tret en directe. Aquest fet sense precedents provoca una gran expectació entre els televidents i els mateixos companys de Howard. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

09. Hanna y sus hermanas (1986 Woody Allen) (ESCENA)

Tres germanes de caràcters molt diferents, filles d’un matrimoni d’actors, mantenen entre si una estreta relació. La més gran, Hannah, la que té un caràcter més fort, està casada amb un ric empresari i la seva vida sembla equilibrada, perfecta. Actriu d’èxit, esposa i mare exemplar, s’ha convertit en el centre de gravetat de tota la família. Holly, la segona, sensible i inestable, somia amb ser actriu. Lee, la petita, és una exalcohòlica que viu en una golfa del Soho amb un pintor minimalista més gran que ella. Molt menys afortunades que Hannah, les germanes solen recórrer a ella quan necessiten consell o tenen problemes econòmics. Però aquesta situació comença a trontollar quan Elliot, el marit de Hannah, s’enamora d’una de les germanes de la seva dona. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

10. El club de los poetas muertos (1989 Peter Weir) (DISCURS)

En un elitista i estricte col·legi privat de Nova Anglaterra, un grup d’alumnes descobrirà la poesia, el significat del “carpe diem” -aprofitar el moment- i la importància vital de lluitar per aconseguir els somnis, gràcies al Sr. Keating, un excèntric professor que desperta les seves ments per mitjà de mètodes poc convencionals. (Sinopsi de FILMAFFINITY)

 
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.