LASOLIDARITATUNBONREMEI.COM ENTREVISTA AL PADRE ÁNGEL

EL PADRE ÁNGEL I MENSAJEROS DE LA PAZ

PRESENTACIÓ     www.mensajerosdelapaz.com

Ángel García Rodríguez, nascut a Mieres (Astúries) l’11 de març de 1937, més conegut com a Padre Ángel, és un sacerdot catòlic fundador i president de l’ONG Mensajeros de la Paz, guardonada amb el premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia el 1994.

L’Asociación Mensajeros de la Paz va ser fundada l’any 1962 com a Cruz de los Ángeles pel “Padre” Ángel García Rodríguez i Ángel Silva Sánchez. Mensajeros de la Paz, amb el Padre Ángel al capdavant, sempre ha tingut com a objectiu principal la promoció humana i social dels nuclis més desfavorits de la societat, per la qual cosa ha anat adaptant-se a les diferents realitats socials que ha anat tenint Espanya i la resta del Món al llarg dels seus anys d’història.

En els seus orígens, Mensajeros de la Paz va centrar la seva activitat a crear llars per a acollir nens i joves privats d’ambient familiar oferint-los un desenvolupament humà i social amb valors familiars, impedint així la seva institucionalització i marginació. A les cases-llars els nois i noies es criaven conjuntament, una cosa totalment revolucionària a l’Espanya de llavors. Molt aviat aquestes llars es van anar estenent per tota Espanya i després es van començar a obrir en molts altres països, principalment a Amèrica Llatina.

Davant l’envelliment de la població, Mensajeros de la Paz va començar a ajudar les persones grans a combatre la solitud creant el Teléfono Dorado (900222223) on avui s’escolten a milers de persones grans. També gestiona diverses residències d’avis millorant la qualitat de vida d’aquestos i impulsant unes cures basades a fomentar l’autonomia amb un envelliment actiu mitjançant programes d’atenció individuals. Per a això es va crear l’associació Edad Dorada Mensajeros de la Paz.

A poc a poc, Mensajeros de la Paz va continuar ampliant les seves activitats a més sectors de la població, com ara a dones víctimes de la violència de gènere i els seus fills en cases destinades a aquesta finalitat.

També va començar a treballar amb la població vulnerable de fora de les nostres fronteres arribant avui l’ajuda de Mensajeros de la Paz a més de 50 països amb diferents projectes d’ajuda humanitària, cooperació al desenvolupament, ajuda social…

Posteriorment, i davant la crisi econòmica patida en aquest país, i amb la finalitat d’arribar a la població en risc d’exclusió social, immigrants, refugiats… es va crear la Fundación Mensajeros de la Paz i el Banco Solidario, així com els Restaurantes Robin Hood.

L’any 2015, l’Asociación Mensajeros de la Paz va començar a gestionar la Iglesia de San Antón de Madrid, la qual està oberta les 24 hores i assisteix diàriament a nombroses persones sense llar oferint-los allotjament, assistència sanitària, social, jurídica, nutricional… però sobretot DIGNITAT.

VISITA AL PADRE ÁNGEL

Els dies 24 i 25 d’agost de 2019 vaig desplaçar-me a Madrid per a conèixer de primera mà els projectes del Padre Ángel i Misioneros de la Paz: “Iglesia de San Antón” i “Restaurantes Robin Hood”. Durant la visita vaig conversar amb el Padre Ángel i alguns dels seus col·laboradors, així com amb diversos usuaris de l’església de San Antón.

La impressió que em van causar tant les persones contactades com els projectes en si va ser molt satisfactòria.

Al Padre Ángel li vaig demanar fer-li una entrevista per al blog lasolidaritatunbonremei.com, al que va accedir immediatament. Però, per no disposar de suficient temps, li vaig deixar anotades les preguntes que li volia fer perquè les contestés quan pogués.

Avui, 17 de setembre, m’ha enviat un àudio on li fa les preguntes en el meu nom la Responsable de Comunicació del Padre Ángel, Celia Benito, i ell les respon, la qual cosa els agraeixo públicament.

Enric Segarra Bosch

 

 

LASOLIDARITATUNBONREMEI.COM ENTREVISTA AL PADRE ÁNGEL A L’ESGLÉSIA DE SAN ANTÓN DE MADRID (audio)

UNA ALTRA ENTREVISTA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.