INICIATIVES D’ONGs

OXFAM INTERMON

http://www.oxfamintermon.org

Les iniciatives solidàries són causes, activitats o esdeveniments organitzats per persones, associacions, empreses, escoles i diferents col·lectius amb l’objectiu de donar suport al treball d’Oxfam Intermón.

Emergències.

En una situació d’emergència, les primeres hores són crucials per salvar vides. Ajuda’ns impulsant una iniciativa solidària a favor de l’emergència per recaptar fons entre els teus coneguts i assegurar així l’accés a l’aigua potable, sanejament, higiene i seguretat alimentària de milers de persones. En una emergència, la teva acció és vital.

Els meus km canvien vides.

Apunta’t a un doble repte i gaudeix de l’esport per una bona causa. Camina, pedala, neda o corre contra la pobresa i recapta donatius que t’ajudaran a arribar a la meta.

Decideix el teu proper repte o carrera, inscriu aquí la teva iniciativa solidària i comparteix-la entre els teus amics. Corre per Oxfam i lluita contra la pobresa en cada quilòmetre.

Empresa solidària.

T’importen les causes socials? En aquest espai de crowdfunding podràs crear la teva pròpia campanya per mobilitzar als teus empleats, proveïdors i clients per ajudar, per exemple, a les víctimes d’una emergència. Si vols, pots impulsar la iniciativa doblant la quantitat aconseguida amb un matching gift i així multiplicar la nostra capacitat de resposta. Junts sumem!

FUNDACIÓ CARRERAS

http://www.fcarreras.org/es

Tens alguna idea diferent per col·laborar amb la Fundació? A nosaltres se’ns n’ocorren unes quantes, però sempre estem disposats a escoltar noves propostes i ens encanten.

Aquí trobaràs algunes propostes però si en tens una de pròpia i vols traslladar-nos-la, pots posar-te en contacte amb l’equip de Socis, Donatius i Actes benèfics enviant un correu electrònic a imagina@fcarreras.es.

 • Tenda solidària: Samarretes, tasses, bosses… i molts altres productes solidaris.
 • SMS solidari: Envia NOLEUCEMIA al 28027, 38083 o 38008 i estaràs ajudant a salvar vides.
 • TEAMING, amb un euro al mes salves vides!: Teaming és una iniciativa solidària mitjançant la qual les persones poden fer microdonacions d’un euro al mes destinades a la causa social que triïn.
 • CAIXES SOLIDÀRIES: No saps què regalar en un aniversari o en una data especial? Regala solidaritat!
 • Vols una OBRA D’ART solidària?: Un regal diferent i solidari per recolzar la lluita contra la leucèmia.

METGES SENSE FRONTERES

https://www.msf.es

Les teves celebracions, esdeveniments o activitats relacionades amb la cultura, la música, l’espectacle o l’esport poden convertir-se en accions solidàries a favor de MSF. A través d’aquestes iniciatives podem recaptar fons per MSF, alhora que sensibilitzem i difonem el nostre missatge perquè arribi a moltes més persones.

Idees que arriben molt lluny.

És tot un repte a la teva creativitat i capacitat de difusió i implicació. No posis límit a les teves idees. Sols tinguis en compte aquestes condicions:

Les iniciatives solidàries es realitzen a nom de la persona o l’organització que emprèn la iniciativa. MSF assumeix el paper d’entitat beneficiària i no d’entitat promotora o coorganitzadora de la iniciativa.

La persona o l’organització interessada a dur a terme una iniciativa solidària haurà d’obtenir sempre l’autorització prèvia de MSF.

L’activitat evitarà l’ús del nom i el logotip de MSF per a la seva difusió. Generalment, MSF accepta l’ús de la seva imatge quan aquesta s’associa a activitats culturals i/o educatives.

Per raons ètiques, MSF no participa en esdeveniments relacionats amb la promoció de marques de begudes alcohòliques o tabac, ni tampoc es vincula a activitats relacionades a la indústria farmacèutica, energètica o d’armament. També evita el màrqueting amb causa (venda de productes amb un percentatge a benefici de MSF), per entendre que incita al consum i no sensibilitza.

Tens una idea per ajudar a Metges Sense Fronteres? Converteix-la en una iniciativa solidària en sol tres passos:

1. Desperta la teva iniciativa.

Sigues tan creatiu com vulguis, el resultat sempre val la pena.

Qualsevol de les teves iniciatives pot ser solidària.

Ets una persona amb iniciativa? Et proposem que converteixis la teva iniciativa en solidària. Difon el missatge de MSF, informa sobre les problemàtiques de les poblacions a les quals assistim i recapta fons que ajudin a MSF a tractar persones que sofreixen malalties oblidades, com la malària o el Chagas, a nens amb desnutrició o a persones afectades per altres crisis humanitàries.

Necessites més idees? Nosaltres t’orientem, l’important són les teves ganes de col·laborar.

 • Esdeveniment esportiu. L’esport és salut, futbol, bàsquet, handbol…
 • Representació artística. Un concert, una obra de teatre, pintura, dansa…
 • Mercat ambulant solidari. Fes un mercat ambulant de roba, artesania, pastissos…
 • Trobades solidàries. Una festa, un berenar, una barbacoa, un ball…
 • Repte personal. Sempre has volgut superar aquest desafiament…
 • Infantil. Organitza un contacontes amb les històries de MSF…
 • Cinema documental. Organitza una sessió de cinema amb les pel·lícules de MSF…

Sorprèn-nos! Segur que tens moltes i molt bones idees…

2. Implica a la gent.

Crea la teva pàgina, escull els teus objectius i implica a tots els que t’envolten.

Ja saps quina iniciativa engegaràs? Quantes persones hi assistiran? Quant vols recaptar?

Perquè la teva iniciativa tingui un major èxit, és important implicar al nombre més gran de persones possibles.

Com més gent conegui la teva iniciativa, millors resultats tindràs.

Implica a tota la gent que t’envolta: amics, familiars, companys. Utilitza Internet i les xarxes socials per anunciar el teu projecte i sol·licitar que et donin suport.

Aquí tens alguns consells que et seran molt útils per fer que la teva iniciativa s’expandeixi a les xarxes.

També pots difondre-la al carrer: el teu veïnat, la plaça, el centre cívic, el teu lloc de treball… Descarrega’t el teu kit de difusió . Que ningú es quedi sense conèixer la teva iniciativa!

3. Col·labora amb MSF.

El teu suport ens permetrà donar a conèixer i oferir ajuda mèdica a qui més la necessita.

FUNDACIÓ VICENTE FERRER

http://www.fundacionvicenteferrer.org/es

Casar-se, organitzar un bateig o fer la primera comunió són dies inoblidables, el moment perfecte per compartir la teva felicitat amb qui més ho necessita.

Sorprèn les teves amistats i convidats amb un gest solidari.

Noces.

Volem proposar-te diferents formes de col·laborar amb la Fundació en aquest dia tan especial per a tu:

Targetes solidàries: vols compartir al costat de les teves amistats i familiars aquesta celebració especial d’una forma compromesa i solidària? Compra les nostres targetes solidàries.

Productes de Comerç Just-Col·laboració Activa: regala a tots els teus convidats un detall solidari fet per dones amb discapacitat que treballen en els tallers d’Anantapur.

Donació econòmica: converteix els teus regals de noces en donatius per finançar els diferents projectes de la Fundació.
Targeta donació: substitueix els detalls de les teves noces per una donació a la Fundació Vicente Ferrer. Podràs informar a tots els teus convidats mitjançant una targeta solidària.

Batejos.

Volem proposar-te diferents formes de col·laborar amb la Fundació en aquest dia tan especial per a tu:
Targetes solidàries: vols convidar a totes les teves amistats i familiars d’una forma solidària? Fes clic aquí i compra les nostres targetes solidàries.

Productes de Comerç Just-Col·laboració Activa: regala a tots els teus convidats un detall solidari fet per dones amb discapacitat que treballen en els tallers d’Anantapur.

Donació econòmica: converteix els regals del bateig de la teva filla/o en donatius per finançar els diferents projectes de la Fundació.

Targeta donació: substitueix els detalls del teu bateig per una donació a la Fundació Vicente Ferrer. Podràs informar a tots els teus convidats mitjançant una targeta solidària.

Comunions.

Volem proposar-te diferents formes de col·laborar amb la Fundació en aquest dia tan especial per a tu:

Targetes solidàries: vols compartir al costat de les teves amistats i familiars aquesta celebració especial d’una forma compromesa i solidària? Compra les nostres targetes solidàries.

Productes de Comerç Just-Col·laboració Activa: regala a tots els teus convidats un detall solidari fet per dones discapacitades que treballen en els tallers d’Anantapur.

Donació econòmica: converteix els teus regals de comunió en donatius per finançar els diferents projectes de la Fundació.
Targeta donació: substitueix els detalls de la comunió del teu fill/a per una donació a la Fundació Vicente Ferrer. Podràs informar a tots els teus convidats mitjançant una targeta solidària.

Altres iniciatives solidàries.

Uneix-te a un grup d’amistats, companys de treball, veïns, familiars… i organitza amb ells un esdeveniment a benefici de la Fundació Vicente Ferrer.

Aquí tens algunes idees:

 • Carrera solidària. Corre per una bona causa i mobilitza als teus amics i coneguts.
 • Exposició solidària. Per què no comparteixes les fotografies dels teus viatges en una exposició solidària?
 • Menjars solidaris. Organitza una vetllada solidària entre amics i familiars i que compartir aquest moment junts ajudi a qui més ho necessita.
 • Concert solidari. Organitza un concert solidari i que el poder de la música arribi fins a Anantapur.
 • Ioga solidari. Organitza una classe de ioga solidari amb els teus amics.
 • Cinema d’estiu solidari. Organitza una projecció i que la màgia del cinema col·labori a canviar la vida de moltes persones.
 • Festa solidària en el col·legi. Organitza una festa solidaria amb els amics dels teus fills i que coneguin el sentit de la solidaritat des de petits.
 • Baby shower solidari. Que l’arribada al món del teu bebè adquireixi un significat encara més especial i solidari.
 • Subhasta solidària. Organitza una subhasta solidària amb les teves amistats i familiars i aconsegueix fons per als programes de la FVF.
 • Mercat ambulant solidari. Realitza un mercat ambulant solidari entre els teus coneguts, amics i familiars.
 • Barbacoa solidària. Aprofita la companyia de les teves amistats per aconseguir fons per als projectes de la FVF.

Segur que tens moltes més idees… Explica’ns-les!

HACES FALTA

http://www.hacesfalta.org

Vols donar el que ja no necessites? Joguines, roba, llibres, etc.

Arriba el Nadal i segur que molts esteu pensant a tenir un gest solidari i donar un regal a qui més ho necessita. Per aquesta raó, a través d’aquest espai us anirem explicant totes les ONGs a les quals podeu portar les vostres joguines, roba, llibres o estris, perquè li doneu una alegria a algú en aquesta època de l’any.

Creu Roja:

Campanya ‘Hi ha moltes joguines’.

En aquesta campanya es poden donar jocs i joguines noves, preferiblement educatius, que no siguin bèl·lics, ni sexistes. Les joguines podran lliurar-se del 19 de Novembre al 28 de Desembre en més de 500 punts de recollida de 42 províncies i centres de la Creu Roja. Consulta el centre de recollida més proper.

Dóna la teva bici.

No saps què fer amb la teva bicicleta vella? Coneix on i com pots donar-la en bicicletassinfronteras.org

Dóna la teva consola.

Ja tens l’última consola de videojocs del mercat i no saps què fer amb la vella? Pots donar-la perquè altres nens i nenes es diverteixin amb ella. Més informació en juegaterapia.org

DONACIÓ DE MOBLES, ROBA I JOGUINES

Madre Coraje. Consulta l’adreça on es troben les delegacions de Córdova, Cádiz, El Puerto de Santa María, Granada, Griñón (Madrid), Huelva, Jerez de la Frontera, Málaga, Puerto Real (Cadiz) i Sevilla on pots portar les teves joguines, roba, llibres, medicaments, etc.

Fundación Valora. Recullen el que ja no necessiten les persones particulars i les empreses (roba, joguines, llibres, mobles, etc.). Telèfon: 91 671 85 86.

Càritas. Càritas porta anys recollint roba a través de les seves parròquies.

Fundación la Merced Migraciones. Reben tot l’any roba. Truca al 91 355 55 50 i informa’t.

Benebene.org. És una aplicació mòbil que et permet donar el que ja no et fa falta a persones que ho necessiten prop de tu al teu barri o la teva ciutat. Menjar, roba, joguines, mobles, electrònica, llibres, serveis i qualsevol article que pugui ser donat per ajudar a persones que ho necessiten. BeneBene ha estat triada pel públic com la millor aplicació del 2015, segons la plataforma The App Dóna’t

Rastro Betel. Et recullen les donacions a casa.

Ecotextile Solidarity. És una empresa amb ànim de lucre que té alguns convenis amb ONGs.

Aeress. Té un cercador de llocs en els quals es recull roba, classificats per llocs.

No portis la teva roba a qualsevol contenidor, ja que n’existeixen molts que realment no destinen el que recullen als més necessitats. Consulta el directori de l’OCU.

DONACIÓ ECONÒMICA A PROJECTES D’ONGs

Microdonaciones.org. Projecte de Fundación Hazloposible on les ONGs publiquen els seus projectes que necessiten una Microdonació.

Things2Help. És una plataforma a través de la qual tu pots subhastar tot el que ja no vulguis (roba, joguines, llibres) i els diners que recaptes van destinats a les ONGs que tu triïs. Coneix més coses sobre com destinar els diners de la venda dels teus articles de segona mà a la seva pàgina web.

DONACIÓ DE TEMPS

Recorda que tant al Nadal com en qualsevol època de l’any tu pots donar el teu temps i els teus coneixements per una bona causa, sumant-te a l’equip de voluntaris d’una organització social.

DONACIÓ DE LLIBRES

On puc donar els meus llibres i material escolar? És una pregunta que molts de nosaltres ens fem sovint i desconeixem on portar els llibres que ja no utilitzem o acostar material escolar per a l’inici de curs. Aquí t’expliquem on i com.

Fundació La Merced Migraciones. Reben tot l’any material escolar. Truca al 91 355 55 50 i informa’t.

L’ONG AIDA Books&Habiti. Rep tot tipus de llibres, i llibres de textos escolars sempre que estiguin en bon estat i posteriors al 2008, si estàs a Madrid pots acostar-te a la seva llibreria o enviar els llibres a través de missatger. Entra al seu web i coneix què has de fer per enviar-los.

L’organització Yooou. Projecte Tuuu Libería té una campanya de recollida de llibres de textos escolars, a més de donar el teu llibre pots emportar-te el que tu necessitis. També donacions de tot tipus de llibres. Estan a Madrid però sempre pots fer arribar els teus llibres per missatger. Coneix com fer-ho al seu web.

Bancs de Llibres. També, una altra opció que han engegat ajuntaments i col·legis són els Banc de Llibres. Pots consultar al teu ajuntament o als col·legis de la teva zona quin tipus de llibres necessiten i participar d’ells.

Fundación Melior. També té en marxa la campanya “No sense els meus llibres de textos”, una iniciativa que pretén recollir llibres i material escolar per distribuir entre famílies en risc d’exclusió.

Fundació Missatgers de la Pau. És una altra de les organitzacions que acaba de llançar la seva campanya de recollida de material escolar, encara que no reben llibres.

Ayudemos a un niño. ONG que avança una campanya de recollida de material escolar “Un contenidor d’il·lusió” per a nens a Nicaragua, a diverses ciutats de la Província d’Almeria i Cantabria. Contacta amb ells a través de la seva pàgina web.

T’HAS ASSABENTAT DEL LLANÇAMENT MASSIU DE PETONS?

“Tinc guardats des de ja fa un temps, per si els necessites, milers de petons que he anat amagant. Ara solament em queda deixar-los anar. Mira. Atent…”. Conchita ens llança milers de petons en aquest vídeo. I demà, 13 de maig, des de les portes dels hospitals en volaran molts més. Aquí t’expliquem de quina campanya es tracta… i per què.

Diverses entitats vinculades a l’atenció hospitalària infantil han unit els seus esforços amb l’objectiu de declarar el dia 13 de maig com el Dia Nacional del Nen Hospitalitzat.

Perquè un nen ha de jugar, d’imaginar, de somriure… perquè és just que rigui força.

ATRESMEDIA, Abracadabra, Aladina, Menudos Corazones, Pequeño Deseo, Theodora, la AECC i la Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer han convocat demà, 13 de maig, un llançament massiu de petons en suport a la seva campanya.

Si vols implicar-te de manera activa, potser t’interessen algun dels voluntariats presencials existents als hospitals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.