EN TOT HI BUSQUES UNA RECOMPENSA…

 

18. En tot hi busques una recompensa… per què no pots fer alguna cosa a canvi de res?

La recompensa del nostre treball no és el que obtenim, sinó en el que ens convertim. Paulo Coelho

Si la gent és bona només perquè tem al càstig i perquè espera una recompensa, llavors veritablement som un grup llastimós. Albert Einstein

Mereix sortir enganyat el que en fer un favor compta amb la recompensa. Sèneca

En la naturalesa no hi ha recompenses o càstigs; hi ha conseqüències. Horace A. Vachell

 

MODELS D’INFLUÈNCIA

1956, Rosa Parks, és una dona afroamericana, quan el conductor de l’autobús en què viatjava li va demanar que cedís el seu seient a una persona blanca, fet habitual en aquella època, s’hi va negar. La Rosa va decidir que ja estava farta d’abusos i es va negar a moure’s. Aquesta petita conducta va ser l’empenta inicial d’una allau amb conseqüències importants per a l’evolució dels drets d’aquest col·lectiu. Hi va haver multes, hi va haver presó. L’acte d’aquella dona va generar un boicot contra l’autobús de Montgomery i va esdevenir el símbol de la resistència civil i de la lluita pels drets humans als Estats Units i al món.

Margarita Barrientos viu a Villa Miseria Los Piletones de Buenos Aires. Té dotze fills i el seu marit va perdre un braç en un accident. Tots dos van muntar un menjador popular que alimenta 1.600 nens. El seu marit va plantar tot d’horts que aporten el “verd” al menjador. Són voluntaris. Exemples imponents, però aïllats? No ho sembla.

Cada acció que es fa és important, per petitó o local que sembli, perquè incrementa la massa crítica que farà que algun dia la balança de la humanitat es decanti pel paradigma de creativitat amorosa en lloc de fer-ho per la destructivitat, la barbàrie i l’aniquilació. El “no puc fer-hi res” no serveix. Hem de canviar-lo pel “sí que puc, però no vull, és incòmode, dóna feina, prefereixo quedar-me en el meu petit món, a la meva zona còmoda i segura”. Potser sembla dur plantejar-ho així. Però si ells han pogut… què no podrem fer tots junts?

ECOLOGIA EMOCIONAL PER AL NOU MIL·LENNI – Llibre de Mercè Conangla i Jaume Soler – Pòrtic

 

Escena de la pel·lícula CASABLANCA   (De youtube.com/enricsegarrabosch Llista 13)

https://www.youtube.com/watch?v=_RyhIsX-LyE&list=PLCiK7zXZkfUV6vi7XQCi56NWoiut4ftIP&index=3&t=1s

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.