SI SAPS QUE PATEIXEN TANT COM TU…

 

 

23. Si saps que pateixen tant com tu… per què maltractes els animals?

L’amor per totes les criatures vivents és el més noble atribut de l’home. Charles Darwin

Entre la crueltat amb l’ésser humà i la brutalitat amb els animals no hi ha més diferència que la víctima. Alphonse de Lamartine

Els animals existeixen en el món per les seves pròpies raons. No van ser fets per a l’ésser humà, de la mateixa manera que els negres no van ser fets per als blancs, ni la dona per a l’home. Alice Walker

 

LA NECESSITAT DE MUDAR LA PELL

L’ésser humà es diferència dels animals perquè busca el sentit de la seva existència. La capacitat de captar i valorar la bellesa i la bondat d’allò que ens envolta i de deixar-nos extasiar, fa del nostre camí un espai per el gaudí i el descobriment del plaer ètic i estètic.

Les nostres accions mostren de què tenim fet el cor. Connectats a l’enorme força de la bondat i de l’amor, aconseguirem miracles. Aquesta bondat interior aflora com un moviment de contagi positiu que millora el món.

L’escriptor George Bernard Shaw tenia molt clara la seva responsabilitat envers les generacions futures: Quan mori vull estar molt usat, perquè com més treballi, més hauré viscut. Gaudeixo de la vida pel que és. Per a mi, la vida no és una “espelma efímera”, sinó una “torxa esplèndida” que em pertany per uns instants i vull que desprengui tota la llum possible abans de passar-la a les generacions futures.

El cor bondadós sap fotografiar les absències, les guarda a l’interior i les cuida. Potser el paradís terrenal, amb totes les meravelles que ens explicaven quan érem petits, no sigui res més que ocupar un espai en el cor bondadós dels altres.

Miquel Martí i Pol, en un bonic poema, ressalta la necessitat de mudar de pell, d’eliminar les capes de cèl·lules emocionals i mentals mortes que portem amb nosaltres, i transformar-nos en un ésser humà millor.

Vull que tothom sàpiga que he mudat la pell una altra vegada i que, potser perquè navego contra corrent del temps i de les modes, ara crec més que mai en la bondat dels homes i en un futur de pau i tendresa.

La qualitat ètica i emocional és la nostra resposta a la VIDA. I la resposta és acció bondadosa. La bondat és una força poderosa que cura, transforma, millora, embelleix, facilita, equilibra i dona salut i benestar.

Recordeu sempre que quan la bondat avança, la maldat, en totes les seves formes, retrocedeix.

In motion. Acció!

Aquesta és la nostra proposta per prevenir la violència, per apagar-la, per construir una cultura on puguem conviure en pau, donant el millor de nosaltres mateixos, posant la humanitat al servei de la diversitat humana:

Bondat en acció, l’ADN del nostre cor!

BONDAT EN ACCIÓ – Llibre de M. Mercè Conangla i Jaume Soler – Amat Editorial

 

Àudio de CALLEJERO   (Del blog lasolidaritatunbonremei.com Tema 50.02.027.)

https://lasolidaritatunbonremei.com/2017/06/16/50-02-027-callejero/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.