SI T’AGRADA TANT LA VERITAT…

 

 

21. Si t’agrada tant la veritat… per què l’adaptes a la teva conveniència?

Amb el temps, és millor una veritat dolorosa que una mentida útil. Thomas Mann

El millor amic de la veritat és el temps; el seu més acarnissat enemic, el prejudici; i la seva constant companya, la humilitat. Charles C. Colton

Res ens enganya tant com el nostre propi judici. Leonardo da Vinci

La teva veritat augmentarà en la mesura que sàpigues escoltar la veritat dels altres. Martin Luther King

 

ELS CONVENÇUTS

Els convençuts n’estan molt. No en tenen cap dubte. Se n’han, o els n’han, o sempre n’han estat. Han arribat sols o acompanyats a la conclusió (de que aquella era la bona), o n’han estat de sempre, o millor: van néixer sabent-ho. O millor (o pitjor): sentint-ho. Ho saben perquè ho senten, ho senten i, per tant, ho saben. És això, companys, és això.

O no ho és, evidentment que no ho és. Els convençuts ho saben, en saben, no cal que els ho diguis, no cal explicar-los, que ja ho saben, que tu què n’has de saber, que ja no en saps, que tu no… I sí, sobretot, és millor no portar-los la contrària. No perquè no s’ofenguin, no s’enfadin, no s’enfilin… sinó perquè, convençuts, no canviaran d’opinió. No els hi cal escoltar altres raons. Perquè les coses, senyors, quan s’està convençut, quan s’està decidit, són així, o aixà, i ja està. I prou. O no, de prou: n’hi ha de tan convençuts, que volen transmetre el seu convenciment. Més o menys vehements, més o menys dialogants, més o menys convincents. Ells, convençuts, volen convèncer. I jo crec, que els convençuts, de fet, tenen sort. La sort d’haver arribat a conclusions, sort que no tenen els que dubten, els que repensen, els que es mouen en els grisos… o els que, simplement, no n’estan (tan) convençuts.

Isabel Yglesias – Revista Valors (valors.org

 

Escena de la pel·lícula LOS SANTOS INOCENTES   (De youtube.com/enricsegarrabosch Llista 13)

https://www.youtube.com/watch?v=wEkPGwL3TNw&list=PLCiK7zXZkfUV6vi7XQCi56NWoiut4ftIP&index=53&t=2s

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.