SI TANTA GENT HI HA QUE PATEIX…

 

 

19. Si tanta gent hi ha que pateix… per què només penses en tu mateix?

M’he adonat que la majoria de la gent està massa preocupada amb la seva pròpia vida per a dedicar als altres el menor pensament. Douglas Coupland

Sempre es repeteix la mateixa història: cada individu no pensa més que en si mateix. Sòfocles

Després de mi, el Diluvi. Lluís XV de França

L’egoista seria capaç de posar foc a la casa del veí per a fer fregir un ou. Sir Francis Bacon

 

UN INDICI D’HUMANITAT

Quan va sortir de la presó, després d’haver-hi estat vint-i-set anys, Nelson Mandela va escriure:

“Sempre vaig saber que en el més pregon del cor humà hi ha misericòrdia i generositat. Ningú neix odiant una altra persona per raó de la seva pell, origen, formació o religió. La gent aprèn a odiar, i si els homes i les dones poden aprendre a odiar, també podem aprendre a perdonar i a estimar. L’amor és més natural en el cor humà que el seu contrari, l’odi. Fins i tot en els moments més horrorosos a la presó, quan els meus companys i jo érem empesos al buit, podia veure un indici d’humanitat en els guàrdies. Potser només un segon, però n’hi havia prou per confiar en la bondat de l’ésser humà”.

Necessitem més humanitat davant l’increment del llenguatge violent a les xarxes socials. L’ús de paraules que discriminen, que menyspreen o insulten individus i col·lectius que no es poden defensar és una forma de contaminació emocional que danya milers o milions de persones.

Necessiten més humanitat a la política, en els mitjans de comunicació, a les escoles, a les famílies. Necessitem més humanitat a tot arreu i que aquesta sigui visible en accions concretes del nostre dia a dia. La necessitem perquè, per mantenir la nostra esperança i confiança en la vida, cal ser conscients que aquesta humanitat bondadosa és capaç d’aflorar, fins i tot, en les persones que s’han mostrat més feridores.

Ella ens pot salvar!

…Que una persona a punt de morir pugui mirar enrere, cap al seu passat, i adonar-se que ha tingut participació en fer que la vida hagi florit al seu voltant, en el seu entorn familiar, professional i social. Humbert Reeves

BONDAT EN ACCIÓ – Llibre de M. Mercè Conangla i Jaume Soler – Amat Editorial

 

Escena de la pel·lícula LISTA DE SCHINDLER   (De youtube.com/enricsegarrabosch Llista 13)

https://www.youtube.com/watch?v=gSmMB1Z20fM&list=PLCiK7zXZkfUV6vi7XQCi56NWoiut4ftIP&index=61

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.