EL JUBILAT QUE ESTIMA ELS LLIBRES

Antonio La Cava és un mestre jubilat italià que des de fa 11 anys recorre les aldees de la regió de Basilicata, al sud d’Itàlia, amb un enginy obra seva: un bibliomotocarro amb el que ensenya als nens a estimar els llibres.

Amb el so d’un orgue avisa de l’arribada a la plaça del poble del curiós artefacte amb sostre de teules i xemeneia fumejant (connectada al tub d’escapament), al voltant del qual s’arremolinen els nens.

“Vols un llibre per a llegir o per a escriure?”, els hi pregunta l’Antonio, ja que porta llibres impresos i llibres en blanc. Els nens solen preferir un llibre per a escriure.

Al jubilar-se, amb 42 anys dedicats a l’ensenyament, l’Antonio va voler seguir inculcant als nens la seva passió pels llibres, i se li va acudir crear una biblioteca portàtil amb un motocarro que va comprar de segona mà i una caseta que hi va muntar damunt amb prestatges als costats on hi caben 700 llibres.

“La lectura ha de ser un plaer, no un deure”, va dir en un reportatge televisiu. També va dir que no troba bé que les escoles se centrin en la tècnica i no en el plaer de la lectura. Per això fa el que fa.

(Aquest escrit és un resum d’un article publicat a Público el 10-5-2014).  https://www.publico.es/

 

3.2.4.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.