SI NO ESTÀS SEGUR QUE HO FARÀS ANAR…

 

 

14. Si no estàs segur que ho faràs anar… per què ho compres?

Qui compra el que és superflu no trigarà a veure’s obligat a vendre el necessari. Benjamin Franklin

Diuen que només hi ha dos dies en què gaudeixes d’un vaixell. El dia que el compres i el dia que el vens. De la pel·lícula Rocknrolla

Escapa dels que compren el que no necessiten, amb diners que no tenen, per a agradar a gent que no val la pena. Facundo Cabral

 

DECISIONS DESADAPTATIVES

Hem assimilat missatges que ens asseguraven que consumint i posseint més seríem més atractius i seductors i que estaríem menys sols. En la recerca de l’èxit i el poder hem trepitjat els més desfavorits. Ens hem volgut convèncer que cadascú té el que s’ha guanyat a pols, i que els pobres potser ho són per selecció natural en un món regit per la llei del més fort.

Ens hem inventat pretextos per envair països i furgar els seus recursos naturals. N’hem desposseït tants! La nostra vida es fonamenta en massa gana i massa dolor. Com podem continuar vivint d’aquesta manera si no és mentint-nos a nosaltres mateixos i filtrant la informació perquè s’adapti a la mentida triada?

Hem cregut que les coses eren nostres, però ha estat al revés: les coses ens han posseït. Ens hem aïllat en llars confortables pensant que així seríem feliços, però aquesta atomització només ens ha fet sentir sols, perduts i infeliços. Hem callat tant, hem consumit tant, hem amagat tant i hem destruït tant!

Convençuts que el progrés industrial, científic i tecnològic podia ser infinit, n’hem ignorat les conseqüències desadaptatives, i hem provocat la degradació del medi ambient amb l’acumulació de residus tòxics que encara no sabem com eliminat. I dins d’aquesta espiral cada vegada més accelerada hem perdut el contacte amb la Terra, font de benestar i, encara pitjor, les relacions de qualitat amb els altres. Tota una cadena d’errors que és urgent que reparem.

ECOLOGIA EMOCIONAL PER AL NOU MIL·LENNI – Llibre de Mercè Conangla i Jaume Soler – Pòrtic

 

Vídeo PATIO INTERIOR   (De youtube.com/enricsegarrabosch Llista 12)

https://www.youtube.com/watch?v=kAAo3Uu98Zc&list=PLCiK7zXZkfUXBd2XrhqUciGSP79DRrp-T&index=9&t=6s

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.