SI SAPS QUE NO HI HA MENJAR PER A TOTHOM…

 

12. Si saps que no hi ha menjar per a tothom… per què en fas malbé

Les dades proporcionades per la FAO indiquen que aproximadament un terç de la producció mundial d’aliments no està disponible a causa de pèrdues i malbarataments cada vegada més grans. N’hi hauria prou eliminant-los per a reduir dràsticament el nombre de famolencs.
“Hem de canviar el nostre estil de vida, inclòs l’alimentari, que en tantes àrees del planeta està marcat pel consumisme, el desaprofitament i el malbaratament d’aliments”. Papa Francesc

 

MALBARATAMENT D’ALIMENTS

Grans quantitats d’aliments es llencen a les escombraries cada dia. En el curs d’un any es perd o es malmet al voltant d’un terç de la producció alimentària mundial.
El problema és pitjor als països rics. A Europa i Amèrica del Nord, el ciutadà mitjà malbarata entre 95 i 115 quilograms d’aliments a l’any. A l’Àfrica subsahariana i Àsia, aquesta quantitat baixa a entre 6 i 11 quilograms. Així i tot, això continua sent massa en aquesta època d’escassetat i preus alts.
Càritas fa conscienciació sobre la creixent gravetat del malbaratament d’aliments, a mesura que s’apugen els preus i augmenta la inseguretat alimentària. Algunes organitzacions nacionals de Càritas redistribueixen aliments de bona qualitat i intactes mitjançant els seus menjadors de beneficència. En cas contrari, aquests anirien a les escombraries.
Càritas també fa campanya perquè s’elaborin polítiques assenyades de producció i ús d’aliments, i perquè es prenguin mesures per a protegir i compartir la producció alimentària mundial.
“Llençar aliments a les escombraries és com robar de la taula del pobre i el famolenc”. Papa Francesc

http://www.caritas.org     

 

Vídeo SOSTENIBILITAT   (Del blog lasolidaritatunbonremei.com Tema 17.07.)

https://lasolidaritatunbonremei.com/2018/07/06/retalls-seccio-09-sostenibilitat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.