NO FACIS ALS ALTRES… 01

NO FACIS ALS ALTRES EL QUE NO VOLS QUE ET FACIN A TU.

Llei universal antiga que s’ha d’aplicar, per principi de prudència.

No fer als altres allò que no volem que ens facin a nosaltres mateixos és un principi moral bàsic molt arrelat en l’ésser humà. El trobem en tortes en les civilitzacions i tradicions religioses. I si bé les coses que un considera positives i desitjables varien en funció de la persona, el moment i l’etapa vital, hi ha una sèrie de fets que ningú no desitja per a si mateix i que són compartits universalment: agressions, falta de respecte, abandonament, ofenses, crits, amenaces, oblit…

En la nostra societat multicultural és clau que busquem junts el que ens uneix, el que és possible compartir i els punts de confluència, en lloc de centrar-nos en el que ens separa. Aquest principi ens diu: “No controlis, no envaeixis, no intimidis, no cridis, no maltractis, no et queixis, no facis judicis de valor, no jutgis, no ignoris, no menyspreïs, no infravaloris, no critiquis, no utilitzis a l’altre, no siguis deslleial, no t’aïllis, no insultis, no l’atabalis”. Perquè totes aquestes accions generen emocions caòtiques que ens fan patir, són difícils de gestionar i poden provocar situacions en què la convivència es torni impossible. Quan apliquen aquest principi afavorim la convivència i un entorn relacional d’assossec i equilibri.

ECOLOGIA EMOCIONAL PER AL NOU MIL·LENNI – Llibre de Mercè Conangla i Jaume Soler – Pòrtic

 

 

 

 

 

01. ELS MAPES DEL MÓN

En la nostra recerca hem trobat mapes que intenten reflectir l’estat de violència al món: mapes sobre els països més violents, les zones més perilloses; mapes sobre els índexs de criminalitat, sobre la violència de gènere; mapes sobre l’homofòbia, sobre les guerres, sobre la crisi dels refugiats; mapes sobre matrimonis forçats, la cultura de les armes, els atacs terroristes, la corrupció, les nenes i els nens soldats, l’energia atòmica… Sí que hem trobat mapes sobre l’estat dels Drets Humans, sobre la llibertat de premsa, però on són els mapes sobre la bondat al món? No els hem trobat.

Urgeix que posem el focus no tant en allò que va malament, sinó en allò que va bé i encara pot anar millor.

BONDAT EN ACCIÓ – Llibre de M. Mercè Conangla i Jaume Soler – Amat Editorial

 

Trobaràs molts més temes amb valors com aquest a 29.07. 😊

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.