MANIFEST “¡ALTO A LA GUERRA!”

Gaza, clam mundial! Israel no pot seguir actuant impunement, amb el silenci còmplice d’Europa.

“Alto” als fanàtics jihadistes a l’Iraq i altres països…

“Alto” a la guerra i a les condicions inhumanes de vida.

“Alto” a l’immens i sagnant negoci dels armaments.

És temps de “Nosaltres, els pobles…”!

Unim les nostres veus i esforços per detenir, a tot el món, els terribles i moralment intolerables enfrontaments on els nens i els civils són víctimes d’una violència extrema i cega; per enfrontar efectivament el terror; per acabar d’una vegada amb l’amenaça nuclear; per posar fi a un sistema que amplia les desigualtats socials, amb injusta apropiació dels béns comuns a la humanitat i a la Terra i amb tals condicions de pobresa que milers d’éssers humans moren cada dia de gana i abandó; un món en el qual la cura del medi ambient està egoistament oblidat i pot causar una deterioració irreversible en la qualitat de vida al planeta.

Unim-nos en un clam mundial per corregir amb constrenyiment la governança present a escala planetària, refundant un Sistema de les Nacions Unides amb els objectius tan ben establerts en la Carta: “Nosaltres, els pobles… hem resolt evitar a les generacions esdevenidores l’horror de la guerra”. Necessitem construir i infondre una cultura de pau tant individualment com globalment. Mentrestant, com a mesura immediata, un grup rellevant de dones i homes podrien obtenir el suport popular i el d’alguns dirigents per posar en pràctica accions de mediació per a un “cessament del foc” respectat per totes les parts i la iniciació de processos de pau ben dirigits i concloents.

Aquest grup posaria també en marxa iniciatives urgents per compartir millor i començar a reduir les disparitats socials presents; adoptar decisions imminents relatives a les condicions ecològiques; assegurar la progressiva construcció d’una nova governança guiada pels principis democràtics, amb la finalitat de fer possible la transició d’una economia basada en l’especulació, la deslocalització productiva i la guerra a una política i economia basada en el coneixement per a un desenvolupament humà que permeti una vida digna per tots i pari esment a la conservació de l’habitabilitat de la Terra; d’una cultura secular d’imposició, dominació, racisme i violència a una cultura de trobada, diàleg, mediació, aliança, respecte mutu i pau.

De la força a la paraula: aquest és el veritable desafiament del segle XXI. “Nosaltres, els pobles…” han estat històricament invisibles, temorosos, silenciosos, aïllats, marginats. Ara nosaltres podem expressar-nos lliurement. Podem participar. Coneixem la Terra com un tot. Cada ésser humà és capaç de pensar, imaginar, crear! Ha arribat el moment d’inventar el futur i posar en pràctica un nou paradigma. Tenim davant nostre una nova era, amb consciència i ciutadania mundial, amb igualtat de gènere i amb visió de futur. I “Nosaltres, els pobles…” estem decidits a agafar amb les nostres mans les regnes de la destinació comuna.

“Nosaltres, els pobles…” Tots som Gaza. Tots som agredits. Tots som part d’aquestes poblacions víctimes de l’Iraq, Síria, Àfrica Central…

Unim les nostres veus i els nostres esforços… i el poder d’uns quants passarà a ser, en una inflexió històrica, el poder de la gran majoria!

– Federico Mayor Zaragoza, President de la Fundació Cultura de Pau i ex director General de la UNESCO.
– Rigoberta Menchú, Premi Nobel de la Pau.
– Ambasador Anwarul Chowdhury Former under Secretary General and High Representative of O.N.
– Ivo Slaus, President Honorífic de l’Acadèmia Mundial de les Arts i les Ciències.
– Heitor Gurgulino, President de l’Acadèmia Mundial de les Arts i les Ciències.
– Gary Jacobs, Director Executiu de l’Acadèmia Mundial de les Arts i les Ciències.
– Ingeborg Breines, Copresidenta de l’Oficina Internacional per la Pau.

I… molts més!                                                18 d’agost de 2014

 

Hi ha un comentari

  1. És temps de “Nosaltres, els pobles…”!
    Avui aquest tema torna a ser d’actualitat. Amb la prepotent i provocadora decisió de Trump de traslladar l’ambaixada d’EEUU des de Tel Aviv a Jerusalem, i així humiliar el poble palestí, es trenca el dret que tenen tots els pobles a esser reconeguts.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.