MANIFEST PER LA SOLIDARITAT

PER CORNELIVS.   Text extret de http://manifiestoporlasolidaridad.blogspot.com.es

(Blog inactiu)
FINALITAT DEL BLOG:

Aquest blog ha estat creat pels Autors del Manifest, i neix amb la finalitat d’incentivar i promoure la difusió del Manifest a través de tots els mitjans possibles. Persegueix la conscienciació de tots, i unificar i conjuminar tots els esforços col·lectius encaminats al fet que aquest Manifest pugui ajudar a aconseguir l’objectiu en ell proposat.

QUI SOM:

Els que subscrivim aquest manifest som ciutadans fent ple ús dels nostres drets civils, i titulars de la sobirania popular, de la qual emanen els poders de l’Estat.

Els signants ens dirigim a tots els ciutadans del món, coneixedors de la situació de pobresa, fam i malaltia en la qual es troba gran part de la població humana en un moment històric, com l’actual, en el qual es disposen dels suficients mitjans polítics, econòmics i científics per poder solucionar aquests problemes.

Aquest manifest té vocació d’universalitat, i va dirigit a tota la humanitat, a cada ésser humà que habita el planeta, perquè prengui consciència de la terrible situació a la qual s’enfronten milions de persones i d’alguna manera actuï en conseqüència per posar fi a aquesta insostenible situació. Per això la versió original en espanyol serà traduïda a diverses llengües, ja que el nostre propòsit consisteix a fer sentir la veu de l’opinió pública en els llocs en els quals es prenen les decisions polítiques i econòmiques del món.

A QUI ENS DIRIGIM:

Ens dirigim a la classe política governant dels nostres països; així com als més alts mandataris de les Organitzacions Internacionals, com ara l’Organització de les Nacions Unides, i als Presidents i Governs dels països més poderosos econòmicament de la Terra.

MANIFESTEM:

1.- Que aquest text té el seu origen en la constatació de l’extrema situació de necessitat i de fam que pateix una gran part de la població de la Terra i en el desigual i injust repartiment de béns que existeix actualment al món. Entenem que l’equanimitat i l’harmonia al món es basen en el reconeixement de la dignitat intrínseca i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la família humana, per la qual cosa és inadmissible que una gran part de la població mundial hagi d’enfrontar-se a una realitat tan precària, a tal grau d’injustícia i desigualtat, a tanta fam, pobresa i desnutrició.

2.- Que considerem que aquesta situació és intrínsecament perversa i no admissible ni moralment ni èticament, atès que tots els éssers humans neixen lliures i iguals. Igualment, tenim present que tots els ciutadans del món tenen aquests drets des del mateix instant del seu naixement i no com una promesa futura la conquesta de la qual depengui de la realitat política, social o econòmica dels seus països.

3.- Que defensem que és completament injust, immoral i un crim humanitari punible davant els tribunals internacionals i la Història que, en ple Segle XXI, existeixin éssers humans que passin fam al món, i que morin per això. Que és un agreujant d’aquest crim que, existint les lleis internacionals suficients, així com els mitjans tècnics, econòmics i científics per corregir aquesta situació, els que exerceixen el poder al món no duguin a terme les accions necessàries per solucionar allò que generacions futures qualificaran de veritable genocidi en el qual seran culpables tots aquells que, tenint els mitjans per solucionar el problema, no els hagin emprat.

4.- Que considerem que aquesta injusta situació és contrària al Dret Natural, als Drets Humans i a les normes de la més elemental ètica, i entenem que ha arribat el moment que la veu de l’opinió pública exigeixi als seus governants el final d’aquest estat de coses.

5.- Que el present manifest no és un manifest utòpic, i que tampoc és un manifest polític, ni es pretén amb el mateix la instauració d’un nou ordre polític o socioeconòmic mundial, ni cap detriment del teixit empresarial, sanitari i social del món desenvolupat, sinó la més elemental justícia amb els desfavorits.

PER TOT AIXÒ, EXIGIM ALS NOSTRES GOVERNANTS:

1.- L’adopció de mesures immediates i urgents per pal·liar aquesta situació de fam, malaltia i desnutrició al tercer món. Considerem que aquestes mesures no constitueixen una utopia, sinó que són perfectament viables i possibles.

2.- Mantenir el compromís de complir els Objectius del Mil·lenni que, establerts per Nacions Unides l’any 2000, defineixen els principis als quals ha d’ajustar-se l’actuació dels països i del sistema econòmic internacional per superar, amb l’horitzó fixat en el 2015, les injustícies que afligeixen la humanitat.

3.- La realització d’accions solidàries sistemàtiques amb els països més desfavorits i que s’estableixi un ordre lògic i humà de prioritats en la política econòmica, amb projectes intel·ligents que creïn riquesa i llocs de treball als països afectats, facilitant un desenvolupament sostenible i un progrés que els ajudi a la consolidació d’una xarxa sanitària, econòmica i social estable que faci possible el retorn a una situació de partida igualitària.

4.- Que es prenguin les mesures necessàries perquè els països rics destinin una part dels seus pressupostos a la creació de riquesa, d’empreses i de fonts de treball als països afectats; així com l’adopció d’un acord internacional, que hauria de subscriure’s a l’ONU, d’obligat compliment per als països desenvolupats.

5.- La implantació d’un codi ètic que reguli l’estratègia de les empreses multinacionals, així com l’eliminació dels paradisos fiscals i l’aplicació de la taxa Tobin, o una altra similar, a les transaccions comercials internacionals, que permeti crear un fons de solidaritat gestionat per Nacions Unides.

6.- No acceptarem simples declaracions de principis que no es tradueixin en polítiques concretes. En definitiva, APEL·LEM al sentit de la generositat i humanitat de tots, i fonamentalment de la classe política internacional econòmicament poderosa.

Des de la Terra que espera i creu fermament en la Solidaritat que construeixi un món millor i més just, a 30 de gener de 2009.

6.1.7.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.