MANIFEST I CAMPANYA 2020 MANS UNIDES

MANIFEST 2020 MANS UNIDES

 

Mans Unides-Campanya contra la Fam és una Organització No Governamental de Desenvolupament, catòlica i de voluntaris, que treballa pel desenvolupament dels pobles més empobrits de la terra, i assumeix la responsabilitat de fomentar en la societat espanyola la consciència de l’escàndol de la fam, la pobresa i les estructures injustes que les mantenen.

Perquè creiem que la lluita contra la pobresa i la fam cerca una vida digna per a tothom i està directament relacionada amb la cura de la creació

DENUNCIEM: 

Que el maltractament al planeta –  el canvi climàtic com un dels seus principals impactes- afecta en major mesura als pobres de la terra.

Que en aquest maltractament té un paper predominant el nostre desenfrenat consumisme que provoca, entre altres conseqüències, la sobreexplotació dels recursos naturals, la desforestació i les diferents formes de contaminació.

DEMANDEM:

Que la crisi mediambiental provoca, especialment entre els més pobres, una crisi humana de proporcions alarmants: fam, escassetat d’aigua, increment de la pobresa o migracions forçoses a causa de l’augment de les inclemències meteorològiques.

Que per a l’any 2050 els impactes del canvi climàtic seran cada vegada més grans en tres regions del món densament poblades (Àfrica subsahariana, Àsia meridional i Amèrica Llatina), incrementant la pobresa i provocant el desplaçament de més de 140 milions de persones de les seves llars.

La cura de la «casa comuna» com a condició indispensable perquè tota la humanitat pugui gaudir d’un medi ambient òptim, i totes les persones puguin accedir a la resta de drets humans.

Una justícia climàtica efectiva que permeti secundar i acompanyar les persones i els països més vulnerables perquè puguin fer front als impactes de la crisi medi ambiental, més encara quan els més afectats són els que menys han contribuït a generar el problema.

Una educació que promogui una consciència ecològica per sensibilitzar i formar les societats en estils de vida i consum més justos i sostenibles i, alhora, activar legítims mecanismes de pressió i denúncia perquè els governs s’impliquin en la crisi mediambiental que impedeix la vida digna de les persones.

VOLEM:

Expressar la nostra solidaritat amb les persones i els pobles empobrits que són els qui més pateixen les conseqüències del maltractament al planeta.

Manifestar la nostra convicció que frenar el desastre mediambiental és també assegurar la nostra pròpia supervivència, la de tots sense exclusió, com a membres d’una única família humana i reduir així el nombre de persones que sofreixen a causa de la fam.

Col·laborar en la creació d’una consciència responsable que ens ajudi a superar la cultura del descart per la que tot –animals, plantes, aigua, aire, terra, fins i tot les persones–es pot rebutjar quan no serveix als nostres interessos.

Compartir les experiències i iniciatives de canvi que ens transmeten els nostres socis locals, i les comunitats a les quals representen, per aconseguir un desenvolupament més respectuós amb el medi ambient.

Renovar el nostre compromís amb l’agricultura familiar, que és la que garanteix l’accés als aliments per a més de dos terços de la humanitat, des d’una perspectiva agroecològica.

Proposar sistemes de producció i consum sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, basats en models agroecològics, mitjançant un treball d’educació i acompanyament de la societat civil global.

Promoure iniciatives de gestió integral de recursos naturals: reforestació amb espècies locals, aprofitaments forestals o gestió de l’aigua.

Comprometre’ns a canviar els nostres estils de vida per fer-los més solidaris i sostenibles, reduint el malbaratament fins eliminar-lo.

Hem de prendre, cada persona segons les seves circumstàncies, decisions valentes que facin que la nostra petjada personal dibuixi una nova senda cap a un món més sostenible, perquè “Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu”.

 

MÉS INFORMACIÓ:

https://mansunides.org/ca

 

 

VÍDEO CAMPANYA 2020 MANS UNIDES

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.